Wijn

De Cavakoning, specialist in Spaanse wijnen

Spanje is een wijnland bij uitstek. Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste bebouwde wijnland ter wereld. Maar qua volume het derde land. Dat heeft het land mede te danken aan zijn gunstige (wijn) klimaat. Daarnaast is het ook een van de meest bergachtige wijnlanden. Door extreme weertypen, warmte en droogte, zeewind en landwind is er een grote verscheidenheid aan druivenrassen. Spanje heeft als wijnland de laatste decenia een grote ontwikkeling doorgemaakt, van tafelwijnen naar top kwaliteit wijnen. Jonge wijnmakers nemen nu het stokje over van hun ouders en voorouders, een combinatie van traditie en moderne wijnproductie met als resultaat een grote variëteit aan uitgesproken top wijnen. Dat maakt Spanje een uniek wijnland waar wij ons met plezier in specialiseren.

Behalve de ligging, het terroir, de druiven en het klimaat zijn de liefde en toewijding van de wijnmaker bepalend voor de smaak en kwaliteit van de wijn. De Cavakoning werkt al jaren samen met een select aantal bodega’s uit de mooiste wijngebieden van Spanje waarmee wij een hechte relatie hebben opgebouwd. Kleine familiebodega’s, die niet voor de massa produceren maar met passie en overgave, met respect voor mens, dier en milieu hun producten produceren.

Naast mooie stille en mouserende wijnen uit de Penèdes, de bakermat van de cava, vind je bij ons ook fantastische, betaalbare wijnen uit de Spaanse topgebieden Terra Alta, Rias Baixas, Ribera del Duero en de enige twee D.O.C.’s in Spanje, Rioja en het relatief nog onbekende Priorat. Verder hebben wij ook wijnen uit Extremadura, Alicante en Tarragona.

Wij laten jullie graag kennismaken met ons assortiment.
We deliver and you Taste

Salud!

Scroll naar boven