Cava / Corpinnat

Cava

Cava is een mousserende wijn uit Spanje die bij iedere gelegenheid gedronken kan worden, op feesten of recepties, openingen of evenementen, aan de bar of gewoon lekker thuis als aperitief of bij het eten.

Voor iedere gelegenheid is er een passende cava, van een jonge frisse Brut of Rosado tot een heerlijk droge Brut Nature Gran Reserva. Wij importeren van kleinere familie bodega’s waar met oog voor traditie en de natuurlijke omgeving wordt gewerkt, veelal op 100% biologische wijze.

Bestel suggestie: ben je niet bekend met cava, koop dan meerdere flessen van verschillende bodegas, zo kun je makkelijk vergelijken. 

Salud!               

 
 
WE DELIVER AND YOU TASTE

Corpinnat

Corpinnat is een nieuwe classificatie voor mousserende kwaliteitswijnen uit de Alt Penedès, Provincie Barcelona.

L’Associació d’Elaboradors i Viticultors Corpinnat (AVEC),bestaat sinds 1 september 2017 en is opgericht door 6 voormalige Cava Bodegas en deze telt inmiddels 10 leden: Gramona , Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca , Torelló, Can Feixes , Júlia Bernet , Mas Candí en de bodega die wij vertegenwoordigen: Descregut.

Aanvankelijk was het idee om een topcategorie Cava te creëren middels strengere kwaliteitseisen.
Na onenigheid met de DO Cava besloten de leden van Corpinnat in 2019 echter onder hun eigen label door te gaan.
Hun mousserende wijnen heten dus geen Cava meer, maar dragen de naam Corpinnat.

Alle wijnen met dit label voldoen aan strenge richtlijnen om daarmee de hoge mate van authenticiteit en kwaliteit te waarborgen. Zo worden de wijnen gemaakt van biologische en met de hand geoogste druiven, die voor 100% op het eigen domein komen en tot wijn verwerkt zijn. Het overgrote deel van de gebruikte druivenrassen (90%) is autochtoon en tenminste 75% van de druiven dient afkomstig te zijn van de eigen wijngaarden. Ook moeten de wijnen minimaal 18 maanden rijpen op fles.

Wij vertegenwoordigen Descregut, jonge wijnmakers die de traditie hebben overgenomen van hun voorouders.
Nieuwe methodes van wijn maken, modern en biologisch, de druiven komen van hun eigen velden en worden door hen zelf verwerkt.
Aangesloten bij Corpinnat geeft een garantie van kwaliteit en duurzaamheid.                                                                                                                                                                    

Wij zijn trots dat wij Descregut mogen vertegenwoordigen en deze mooie mouserende wijnen in Nederland op de markt kunnen brengen.

Celler Descregut
Scroll naar boven