Olijfolie

De Cavakoning

Olijfolie

Olijfolie is een van de meest gebruikte en gewaardeerde producten in de mediterrane keuken, geen andere olie overtreft de gastronomische en medicinale eigenschappen van olijfolie. Olijfolie is het hoofdbestanddeel van het mediterrane dieet. Olijfolie Extra Virgen is de meest nobele olie en mag in geen enkele keuken ontbreken. Zijn fruitige smaak, zijn rijkdom aan voedingsstoffen en zijn zuurgraad lager dan 0,3% maken onze altijd Extra Virgen olijfolie tot een van de fijnste olijfoliën.
Wij werken uitsluitend met producenten die hun producten verantwoord verbouwen en verwerken met respect voor het milieu.
Kwaliteit en duurzaamheid gaan bij ons hand in hand met als resultaat een hoogwaardig en smaakvol kwaliteitsproduct.

Extra Virgen olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een zeer hoog gehalte aan vitamine C en E. Daarnaast bevat olijfolie omega 3 en 6-vetzuren die de weerstand vergroten,  gewrichtspijn verminderen en ontstekingen voorkomen.

De Cavakoning heeft top kwaliteit gecertificeerde biologische olijfoliën tot Demeter en Kosher gecertificeerde olijfolie.
Wij hebben olijfolie uit Valencia, Toledo, Alicante, Taragona, Penedés, Almeria en uit Cordoba. Van Arbequina olijven tot Picual, voor salades en om in te bakken.

olive trees, olive field, mediterranean
Olijfboomgaard in Andalusië
Scroll naar boven