Celler Jordi Miró

3 generaties in de Terra Alta

Jordi Miró komt uit een echte wijnmakers familie: zowel zijn vader als zijn grootvader teelden druiven voor de lokale coöperatie. Eind jaren ’90 begon zijn eigen wijnproject: hij kocht een verlaten oude wijngaard in de streek Terra Alta. Vervolgens begon een tien jaar durend proces van opknappen, ervaring opdoen in de wijngaard en héél veel ideeën formuleren. ‘Cooking up ideas’ zoals hij het zelf noemt. Dit langdurige proces resulteerde in 2010 in de eerste gebottelde wijnen.

 

Jordi is een gepassioneerde, speelse wijnmaker die niet bang is voor het experiment. Het is ook een echt familieproject: zijn tienerdochters Aïda en Andrea zijn nauw betrokken en hebben beiden al op jonge leeftijd hun eerste (natuur)wijnen gemaakt. Hij experimenteert veel met verschillende druivensoorten, in vaak jaarlijks wisselende blends, zoals witte en rode Garnacha, Syrah, Tempranillo en Cabernet. In de wijngaard werkt hij volledig biologisch; hij filtert en klaart nagenoeg nooit en werkt zo schoon dat hij weinig tot geen sulfiet nodig heeft.

Scroll naar boven