Een familie bodega in de Rioja

Bodegas Puelles is een wijnmaker in Abalos in de regio La Rioja. De familie Puelles transformeerde en breidde het landgoed Molino uit tot een moderne wijnmakerij naast de zeventiende-eeuwse molen die ze in 1844 verwierven. Bodegas Puelles maakt gebruik van ecologische wijnbouwmethoden en gebruikt dan ook geen kunstmest of pesticiden in hun wijngaarden.

 

De familie Puelles gelooft sterk in het behoud van het milieu en de bodem, zodat de kwaliteit van de druiven hoog blijft. De bodem bestaat uit klei en bevat wat kalksteen, perfect voor de wijnbouw. De wijngaarden liggen ​​op een hoogte van vijfhonderd tot zeshonderd meter boven zeeniveau.

Voor het voorzichtig persen van de druiven maakt de wijnmakerij gebruik van een pneumatische pers. De rivier Ebro zorgt voor een natuurlijke manier van verkoeling. Het rijpen van de wijn vindt plaats in zowel Franse als Amerikaanse vaten in de ondergrondse kelder. De luchtvochtigheid en temperatuur zijn perfect voor het proces en geven een aangenaam aroma en smaak aan de wijnen.

Scroll naar boven