Cavareis september

Programma cavareis

Cavareis naar de  Alt Penedès , eind september/begin oktober.

 U kunt nu al informatie aanvragen voor 2023!

Op een klein uur rijden van Barcelona ligt het wijngebied Alt Penedès waar geweldige wijnen worden gemaakt, waarvan de beroemdste de cava is. In het glooiende landschap met zijn wijngaarden vind je mooie historische dorpen en stadjes, terwijl aan de horizon de indrukwekkend bergketen Montserrat met het gelijknamige klooster oprijst.
Je verblijft vier nachten in het dorp La Torre de Claramunt. Rustzoekers en liefhebbers van het echte Spanje zijn hier aan het goede adres. Het dromerige plaatsje met een paar winkels en een dorpsrestaurant met tennisbaan is een handige uitvalsbasis om de heuvelachtige, groene streek te verkennen. Er zijn in de omgeving tal van mooie wandel-, fiets- en paardrijroutes te vinden. Per auto zijn via de provinciale weg C15 stadjes als Igualada, Sant Sadurní en het grotere Vilafranca gemakkelijk te bereiken. Badplaats Sitges met zijn fijne zandstrand ligt op minder dan 40 minuten rijden.

Dag 1
Na aankomst op het vliegveld van Barcelona brengen we je in een comfortabele minibus naar je luxe accommodatie in vakantieresort Torre Nova.

Na een lichte lunch geserveerd onder de pergola in de tuin van het resort, krijg je de rest van de middag de gelegenheid om de omgeving te verkennen of heerlijk te relaxen in de tuin met zwembad. ’s Avonds genieten we met z’n allen in de tuin van een ‘Catalaanse’ bbq verzorgd door de Nederlandse eigenaren van Torre Nova, Geert en Jacqueline.

Dag 2
Na het ontbijt met ‘roomservice’ op Torre Nova vertrekken we naar de befaamde bodega van Codorníu , bij San Sadurní d’Anoia, de bakermat van de cava in de Penedès en in Spanje. Het hoofdgebouw van de bodega heeft het uiterlijk van een kleine kathedraal. Het is ontworpen in de stijl van het Catalaanse modernisme door Puig i Cadafalch, een collega van de beroemde architect Gaudi. De rondleiding geeft een mooi beeld van de historie van dit cavahuis. Veel indruk maakt een rit met een treintje door een deel van de 25 km aan ondergrondse gangen waar de cava ligt te rijpen in vele duizenden flessen. Uiteraard gaan we hier ook proeven!

Aan het begin van de middag rijden we door naar Vilafranca, een plaats in het hart van de Penedès, om vandaar een relaxte fietstocht door de wijnvelden te maken naar twee familie bodega’s waar de Cavakoning zijn cava’s en wijnen vandaan haalt. Als eerste doen wij de sfeervolle bodega van Descregut aan. Hier wordt op de veranda van de eeuwenoude finca de lunch geserveerd, uiteraard met cava en andere wijnen van het huis. Je krijgt hier een uitleg over de filosofie van de wijnmakers en hun passie voor wijn maken.

Hierna vervolgen wij onze fietstocht om na een paar km aan te komen bij de moderne bodega UmesU. Onder het genot van hun bekroonde rosé cava maken we een korte wandeling door hun wijnvelden met uitleg van de wijnmaker zelf. In de panoramazaal met weids uitzicht over de wijnvelden proeven we nog een paar van hun geweldige cava’s, allemaal 100% ecologisch. We fietsen daarna weer een paar km terug naar Vilafranca om de fietsen in te leveren.

‘s Avonds lopen we in 2 minuten naar het gezellige lokale restaurant voor een sharing tapas menu.

Dag 3
In de ochtend is er gelegenheid om gebruik te maken van het zwembad of te wandelen in de omgeving van Claramunt, en voor sportievelingen om te tennissen of te pedellen in het nabijgelegen sportpark, te mountainbiken of paard te rijden. Voor de lunch begeven we ons naar het nabijgelegen Castell d’Orpi, een Catalaans restaurant in authentieke stijl waar uitsluitend met verse ingrediënten wordt gekookt. Het restaurant wordt door lokale Spanjaarden als een van de beste in de omgeving beschouwd.
Na de lunch gaan we terug naar Torre Nova voor nog een snelle duik in het zwembad of even opfrissen onder de douche.

Begin van de avond vertrek naar Sant Sadurni d’ Anoia voor bezoek aan de Cavatast. Een 3-daags feest waar vele cavahuizen zich presenteren. In het centrum slingert een lang lint van witte ‘casetas’ door het centrum. Bij meer dan 40 bodega’s kunnen we proeven van de sprankelende goudgele drank en heerlijke tapas.

Dag 4

We beginnen deze dag in stijl met een Catalaans ontbijt tussen de wijnranken! bij bodega Gramona, de Rolls Royce onder de cava. Hierna krijgen we een tour door de oude bodega waar alles nog op ambachtelijke wijze met de hand wordt gedaan. We sluiten af met een proeverij van hun beste Reserva’s en Gran Reserva’s.

Via een korte autorit van 20 minuten rijden we hierna naar de badplaats Sitges waar strandliefhebbers aan hun trekken komen. Wordt het een wandeling langs de kust of een terrasje pikken in de middagzon? Aan jullie de keuze. In een van de vele strandtenten schuiven we aan voor een traditionele paella voordat we in de schemering terugrijden naar Torre Nova.

Dag 5
We vertrekken na het ontbijt naar Barcelona waar je de gelegenheid krijgt om de stad in te gaan. Shoppen, museumbezoek, flaneren over de Ramblas of culinaire inspiratie opdoen op de overdekte markt La Boqueria. Aan het einde van de middag gaan we gezamenlijk naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland.

Onderdelen:
– 4 overnachtingen met ontbijt in Torre Nova, een kleinschalig, duurzaam vakantieresort van Nederlandse eigenaren
– bezoek aan 4 verschillende cava bodega’s
– 4 lunches en 4 diners op wisselende en verrassende locaties
– e-biketocht door de wijnvelden
– vervoer gedurende de hele reis per luxe minibus
– voldoende tijd voor buitenactiviteiten naar keuze: wandelen, zwemmen, tennissen, pedellen, mountainbiken, paardrijden
– bezoek aan Barcelona met gelegenheid tot sightseeing en shoppen

Maximum 12 deelnemers per reis.
De richtprijs voor deze vijfdaagse reis bedraagt €795,- per persoon op basis van een 2-persoons kamer(inclusief alle hierboven genoemde items). Voor eigen rekening komen drankjes buiten de proeverijen om, lunch op eigen gelegenheid in Barcelona en de retourvlucht vanaf Nederland.

Contactgegevens:
De Cavakoning
E: shop@decavakoning.nl of
M: 06 – 466 276 58 (David)
06 – 514 591 54 (Jolanda)

Hier kun je inschrijven

 Mocht je willen reserveren of vragen over deze reis hebben dan kun je onderstaand formulier gebruiken.

Bellen mag natuurlijk ook naar 06-46627658.Scroll naar boven