Vins Algars is een kleine familiewijnmakerij, opgericht in 1940. Het is gelegen in Batea, een dorp in Terra Alta, een gebied met veel wijnbouwtraditie. Vins Algars maakt al generaties lang wijnen. In 2009 besloten ze alle gronden te gaan bewerken volgens de regels van de biologische landbouw om uitsluitend wijnen met biologische certificering te produceren. De wijngaarden die aan de oevers van de Algars-rivier zijn aangeplant, hebben rotsachtige bodems, terwijl de wijngaarden op hogere gebieden kleiachtige bodems hebben. Het gebied rond Batea heeft een ruw en veeleisend klimaat, sterk beïnvloed door twee winden: de droge en koude Cerç – een noordwestenwind beter bekend als Mistral, de Franse naam – en Garbí, een vochtige wind die uit het zuidoosten waait. De combinatie van grondsoorten en windinvloeden geeft de wijnen van Bodega Vins Algars een onderscheidende persoonlijkheid. Er worden voornamelijk lokale variëteiten, zoals Grenache, Hairy Grenache en White Grenache. Sinds kort bevatten de blends enkele kleine hoeveelheden Cabernet Sauvignon en Syrah afkomstig van jonge wijnstokken.Alle wijnbouw- en wijnbereidingsactiviteiten worden met de hand uitgevoerd. De wijnen van Bodega Vins Algars worden gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en vervolgens gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.