Can Descregut is een klein familiebedrijf van de derde generatie. In 1992 kochten Arantxa de Cara en haar man, Marc Milà, het landgoed waar basiswijn voor cava werd gemaakt, totdat het paar in 2005 besloot hun wijngaarden om te zetten naar biologische landbouw en zelf wijnen en cava te gaan maken. De wijnstokken zijn verspreid over verschillende bodems, voornamelijk klei, tussen Vilobí en Font-rubí in de D.O. Penedès, waar oude wijnstokken van witte en rode Xarel-lo, Macabeo, Parellada en Sumoll zijn geplant. De wijnmakerij zelf is gevestigd in een boerderij genaamd Masia de Can Descregut, waarnaar de wijn is vernoemd. Penedès is een regio met meer dan 2000 jaar aan wijngeschiedenis en pionier in de ontwikkeling van mousserende en witte wijnen van hoge kwaliteit. Voor Arantxa en Marc draait alles om topwijn maken met respect voor het milieu! Het paar maakt zowel mousserende corpinnat wijnen als stille wijnen van lokale druivenrassen.

Scroll naar boven